26.11.10

Pratik Tatlı

Geçen gün aniden misafir geliceğini öğrendiğimde ve evde de var olan etimeği değerlendirmek için, hemen o bildiğimiz tatlıyı yapmaya karar verdim.Tepsim etimklerin sayısına göre büyük kaldı ama şerbetini çekince şiştiler. Bildiğim tarife bağlı kalmadım.Tatlının yapılışı:
İlk olarak etimekler tepsiye dizilir.Etimeklri sıkıştırmdan dizin.
1,5 su bardağı şeker
                                       3 su bardağı sıcak su ,       yakılan şekerin üzerine dökün.Şeker baştan toplanır fakat sonra su kaynamaya başlayınca yavaş yavaş çözülür.Sonrasında da etimeklerin üzerine dökün.
Üzerine dilerseniz şanti istersenizde muhallebi yapabilirsiniz.ben şanti yapıp narla süsledim.
Buzdolabında dinlendikten sonra da servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN...

sizce:

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...