Bu Blogda Ara

11.8.13

Peçete Tekniği Ahşap Boyama

Uzunca bir aradan sonra şimdi yazabiliyorum.Vakit mi bulamadım, vakit vardı da ben mi yazmadım bilemiyorum.Aslında sadece yazmadım her yerde takipteydim.Bu arada boş durmadım.Mezun oldum:) Ahşap boyama yapıldı.Dikişler dikildi.Dikilenlere kombinler yapıldı.Ve Ramazan ayı münasebetiyle oluşan yoğunluk sonucu, çok şükür ki bayramıda geçirdik.
 
 
Boyamayı her ne kadar çok sevsem de fırsatını bulup yapamıyordum.Bu tepsiyi boyamama sebepte arkadaşım oldu aslında. Bu yaz evlenen arkaşımın çeyizine katkım olsun dedim.Arkadaşımın ahşap boyamaya olan ilgisini bildiğimden ve kısa bir zaman olmasından dolayı bu tepsiyi boyadım.Beğenmiş olması, beni bir o kadarda  mutlu etti.
 
 
Biraz tekniklerinden bahsedecek olursam bu tepside peçete tekniği uyguladım.Güllü peçeteleri çok güzel bulunca 2 tane aldım.Kendime de bir tane yapmak istiyorum.Dizaynına karar verdikten sonra zımparalayıp astar boyasını geçtim.Arkadaşımın işlediği mutfak takımı krem rengi olduğu için zemini krem rengine boyadım.
 
 
 
Güllü peçeteleri yerlerine yarleştirdikten sonra peçete tutkalıyla yapıştırdım.Fazla kenarlara taşırmamaya özen gösterdim.Kenarlardaki o parlaklığı görmek istemiyorum çünkü.

 
Son olarakta tamamlamalarını yaptıktan sonra tepsi hazır.Verniksiz olarak fotoğraflıyorum.Çünlü vernik benim için sorun oluyor.Kendime pek güvenemiyorum ''-ya bozarsam'' diye.Bir mobilyacı verniklese daha iyi olur gibi geliyor.En kısa zamanda sprey verniği denesem iyi olacak sanırım.
 
Sosyal Medyada ben
Facebook: Öz Modish
Twitter    :Öz Modish

10 yorum:

Nebihan Akça dedi ki...

En güzel günlerde kullanır inşallah. Zemin beyazla da çok güzel olurmuş.

ÖZ MODİSH dedi ki...

İnşallah.Diğer peçeteyi de zaten beyaz üzerine çalışmayı düşünüyorum.

Unknown dedi ki...

emeğinize sağlık çok güzel olmuş :)

ÖZ MODİSH dedi ki...

Teşekkür ederim :)

reyhane dedi ki...

Tebrikler mezuniyet için, ne güzel olmuş tepsi

ÖZ MODİSH dedi ki...

Teşekkür ederim, sağolun... :)

ÖZLEM TURAN dedi ki...

Ben de tekrar çalışmalarınızı görmek için sizi ziyarete geldim. Tüm çalışmalarınız gibi eteğiniz de başarılı ve açıklayıcı görünüyor, son halini göremesem de . Ellerinize sağlık. sevgiler.

ÖZ MODİSH dedi ki...

Teşekkür ederim :) Korsajlı etekle ilgili 2 yazı yazmıştım. Bitmişi burada yer alıyor http://ozmodish.blogspot.com.tr/2012/06/korsajl-etek-2.html Benden de sevgiler...

Nurgül YÖRÜK dedi ki...

çok güzel olmuş bayıldım,ben de peçete dekupajı epeydir merak ediyorum.Malzemelerimi aldım ,minicik bir deneme yaptım.Olacak gibi sanki:):)Sprey boya da alacaktım vazgeçtim,alsaymışım keşke:):)http://hobidelisii.blogspot.com.tr/

ÖZ MODİSH dedi ki...

Teşekkür ederim :) Eminim oluyordur peçete tekniği çok kolay, tutkalı sürerken dikkatli olmak gerekiyor sadece. Bu teknikle bir sürü obje yaparsınız. Kolay gelsin size :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...