Bu Blogda Ara

21.3.13

Kırmızı Kloş Etek Dikimi

Kloş etek, dikilmesi kolay olan modellerdendir.Gerçi ben bi şekilde zorlaştırmayı becerirdim de nasıl olduysa bu etek bi çırpıda dikildi :)
 
Burada daha önce  yayınladığım kalıbı kullandım.Ayrı bir kağıda çıkarmaya gerek yok,doğrudan kumaşa uygulayabiliyorsunuz.
 
Resimdeki sol üst köşe bel kısmı çizgisi.İstenilen etek boyu, bel çizgisinden aşağıya inilerek etek ucu kısmı ayarlanır.Gerekli ölçü hesaplamaları için Kloş Etek Kalıbı bakabilirsiniz. İlk parçayı çıkarınca aynı parçayı kumaşın üstüne koyarak çıkardım.
 
 
İçini astarlamayı tercih ettim.Gizli fermuar kullandım.Kemer kısmına kadar fermuarı diktim.Düğme kullanmayı sevmiyorum.Kemer genişliğini 5cm olarak ayarladım.

 
Bir tanede uzun kloş etek dikmek istiyorum.Bakalım artık ben bu yaz bol bol kloş etek dikerim.
 

 

5 yorum:

Unknown dedi ki...

ellerinize sağlık, kumaşın cinsini öğrenebilir miyim? ben de ya alıcam ya dikicem inşallah çok dökümlü olmayan çok da rijit olmayan ikisinin arası dökümlüye daha yakın bir kumaş düşünüyorum da.

ÖZ MODİSH dedi ki...

Fotoğraflarda tam etkiyi vermesede kumaşımın krep olması lazım,parlak iplerle dokunmuş.Krep,sanıyorum istediğiniz sonuca ulaştırır sizi:)

Unknown dedi ki...

Ellerine sağlık çok güzel olmuş blogunu takipteyim benimkinede beklerim :)
http://theblondethings.blogspot.com/

ÖZ MODİSH dedi ki...

Teşekkür ederim:)Takip ediliyorsun...

Unknown dedi ki...

çok teşekkürler :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...