Bu Blogda Ara

25.2.13

Pileli Pantolon Etek

 Pileli pantolon eteğin dikimi zamanımı aldı.Dikiş zorluğu veya yanlış biçmek değildi bu.
Gizli fermuar ayağımı kaybetmem ve inatla ''-kesin buralarda bi yerde,bulucam ben onu'' demiş olmam,bana zaman kaybettirmekten başka bi işe yaramadı.
 
Sonunda tıpış tıpış gidip tuhafiyeciden gizli fermuar ayağı alamaya gittim.Tuhafiyeciler de ağız birliği etmişçesine ''-kalmadı,ama gelecek'' dediler.
 
Bu arada kumaşımı biçmiştim.Pileleri ayarladım,diktim.Korsajla birleştim.Fermuar dikimine sıra gelince,tekrar tuhafiyelerin yolunu tuttum.Sonuç ''-daha gelmedi,gelecek :( ''
 
Her kapıdan dönüşte kendime daha bi fazla söyleniyorum.''-nasıl kaybedersin,niye sahip çıkmıyosun,dağınıklılığın sonucu bu işte'' derken; makine tamircileri  aklıma geldi ve ''onlarda vardır'' düşüncesiyle gidip sordum.Neyse ki daha önce hiç karşılaşmadığım,değişik bi ayak verdiler.''-dene olmazsa değiştirirsin''
 
Çok şükür ki oldu.Ev tipi makinelere de her ayak kullanılamıyor malesef.Bu süre içerisinde de iki tane sınav atlattım.Şimdilerde ikincisinin sonucunu beklemekteyim.
 
 
 
İşte olanca vaktimi harcadğım pileli pantolon eteğim.Kalıbını burada paylaşmıştım.Korsajını düz yaptım.Lisede pilesiz ve korsajsız olan kalıbımı temel baz alarak ayarladım.
 
 
Ütülemeden hemen fotoğrafları çektim.Yukarıdaki daha bitmemiş hali.Facebookta fermuar ayağını beklerken sabırsızlanıp paylaştığım fotoğraf.
 
 
Kalın ve likralı bir kumaş.Çift korsaj çalıştım.Astar kullanmadım.

4 yorum:

Huzur Moda dedi ki...

Cok kullanisli bir parca olmus.ii gunlerde kullanin.normal fermuar ayagi ile gizli fermuar dikebilirsiniz.tek yapmaniz gerekwn fermuarin disli kismini ayirarak utu ile acmaniz yeterli.

ÖZ MODİSH dedi ki...

Gerçekten çok rahat ediyorum pantolon etekle.
Onu denedim,sanırım beceremedim. İstediğim gibi sonuç vermiyodu.Gizli fermuar ayağına alışınca da daha bi yapamaz oldum.Sağolun:)

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

bende geldim canım.
benimde gizli fermuarı dikmek çok zoruma gider püfü varmı kuzum.
renk mükemmel bende çok severim:)
eline sağlık lezzetlin sevgilerini bıraktı:)

ÖZ MODİSH dedi ki...

Ben gizli fermuar ayağı ile kolaylığı buldum.Dişlerini boşluğa oturduğunda kolay dikiliyor.Samiyetin ve sıcaklığın için teşekkür ederim canım:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...