Bu Blogda Ara

20.4.12

Katmer Yapılışı

Bugün kü balkonda oturma bahanemiz katmer oldu.Aslında katmer mi bahane balkon mu orası belli değil:)Bildiğiniz gibi dikmem gereken bluz var.Fakat bugün ara verdim.Çünkü ne zamandır aklımızda olan bişeydi katmer yapmak,kısmet bugüneymiş.Tadı çok güzel ,araları tamda adında ki gibi kat kat oldu.  Tarifine gelince;

4 su bardağı un
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı süt

Kat aralarına sürmek için;
1paket margarin
Yarım su bardağı sıvı yağ

Yapılışı:Hamur ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurulur.Hamur bekletilmeden 10-12 adet bezelere ayrılır.Bezeler tek tek ince bir şekilde açılır.Tavada margarin eritilir.İçinede sıvıyağ ilave edilir ve soğutulur.

Açılan her bir yufkalarin üzerine yağ sürülür.Açılan yufkalar yağlanmış diğer yufkanin üzerine kapatılır,bu işlem 6 şarlı olarak 2 kez üst üste serilir.En üstünede yağ sürülür. 

Bütün yufkalar kıvrılarak bir rulo yapılır.Rulonun iki ucnu cevirerek burgu yapılıp,çekilerek biraz uzatılır.Kol böreğindeki gibi tepsiye yerleştirlir.Elle bastırılarak biraz inceltilir. 

Diger 6 li yufkayı da aynı şekilde kıvırıp tepsiye yerleştirilir.Hiç bekletilmeden önceden ısıtılmış 200c firinda pişirilir.

AFİYET OLSUN!..


4 yorum:

mugehobi2 dedi ki...

ellerine saglık katmerin cok güzel görünüyo en yakın zamanda deniyecegim

ÖZ MODİSH dedi ki...

Sağol canım bencede denemelisin.Bizim için artık sık sık yapılacaklar arasında...

sedaSRC(biçerdiker) dedi ki...

pek severim katmeri annem yazdı aklına tarifinizi :) ellerinize sağlık

ÖZ MODİSH dedi ki...

Gerçekten çok lezzetli oluyor,en kısa zamanda denemelisiniz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...