Bu Blogda Ara

10.7.12

Haftasonu Tarhana Yaptık

Mübarek Ramazan ayı yaklaşırken herkesi bir telaş sardı.Yufka,makarna ve tarhana hazırlığı içine girildi.Ee tabi bizde bu telaştan nasibimizi aldık.Şimdilik sadece tarhana yapabildik.
Tarhanayı bahçede bulunan masanın üzerinde parçalara ayırarak kuruttuk.Bahçede tarhana kururken bizde bahçe keyfi yapmış olduk.Çaylar içildi,patates salatası yendi,ıspanaklı pide yendi,önceden hazır olan sarmada afiyetle yendi :) Biryandan tarhanayı ayırabildiğimiz kadar ufak parçalara ayırıp bir yandan da yemekle meşguldük :)

Tarhananın çekilmesi için götürüldüğü sırada beklerken bahçemizdeki ağaçtan erik topladık.Aşağıdaki fotoğrafı önceden çekmiştim.Şimdilerde ise yemeye yetiştiremiyoruz desem yeridir.Maşallah rabbim veriyor.


Şu anda fazlaca olgunlaştılar.Kabukları soyularak yeniyor,şeftali gibi aynen.Hoşaflık zamanı geldi artık.Bahçede ağaç olunca eriğin her evresinde tadına bakmak nasip oldu.
Meyve ağaçlarını seviyorum.İnşallah sizlerde ağacın dalından bişeyler yemenin zevkini yaşarsınız.Belkide yaşıyorsunuzdur!...


2 yorum:

B dedi ki...

Babanemde bize hoşaflık erik göndermiş saolsun direk buzluğa attım bende ama bu resimleri görünce acaip canım çekti :))

ÖZ MODİSH dedi ki...

Ramazan sofralarımızda hoşaf olacak anlaşılan:)seneye tekrar yaşacağız bu güzellikleri inşallah:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...