Bu Blogda Ara

7.7.11

Salaş (Şalvar) Etek Kalıbı



Yukardaki elbise Armine'nin galiba ,bende geçenlerde böyle bi elbise dikmiştim.Fotoğrafını çekemedim.Bu sebeple hazırladığım salaş (şalvar) etek kalıbını yayınlamayı düşündüm.
Uzun etek olarak kalıbını çıkardım. Şalvar tipi eteğin boyu belden ayak bileğine kadardır. 63cm'lik olan kısmı isteğe göre aşağı yada yukarı oynatabilirsiniz.Diz kapağından biraz yukarda olmalı sivri uç kısmı.Kısa veya uzun boylu bayanlar ayarlama yaparak rahatlıkla kullanabilirler.Salaş (şalvar) eteği biçerken kalıbın düz kısmı kumaş katına gelmeli.Kumaş alırken iki etek boyu kadar almalısınız.Köşeli ucları olduğu için kalıplar yan yana biçilmez.Yukarı aşağı yerleştirmelisiniz.Çok kolay ,pratik bir etek, çokta şık duruyor.Yapacaklara şimdiden kolay gelsin.
Kumaş: dökümlü duran kumaşlardan olmalı.(ben penye kumaştan yapmıştım.)

7 yorum:

Rabia Betul dedi ki...

Paylaşımınız icin teşekkür ederim.Ben de kendi kalıplarımı cikartabilmek istiyorum ama bunu öğrenmek icin bir kursa gitmeye,kursa gidebilmek icin de zamana ihtiyacım var.Cocuklarımın hakkına girmemek icin şimdilik erteliyorum.Sizin gibi kalıp bilgisini internet üzerinden paylaşan insanlardan faydalanıyorum.Sevgiler ....

ÖZ MODİSH dedi ki...

Bence de en doğrusunu yapıyosunuz.Çocuklarımız bizim geleceğimiz.Anlaşılır kalıplar yayınlamaya özen gösteriyorum.Faydalı olabiliyosam ne mutlu bana...

BENDENÇEŞİTLEMELER dedi ki...

merhabalar ben bunu tam anlamadım bu etek mi pantolonmu resimdeki farklı gibi
bende şalvar kalıbı arıyordum size rastladım siziz izlemeye alıyorum sizde beni izlerseniz sevinirim

ÖZ MODİSH dedi ki...

Hoşgeldin bloğuma:)
Resimde,çizdiğimde etek kalıbı.Resim bana ait değil,evet az fark var.Çizimdeki düz kenar kumaş katına yerleştiriliyor.
İzlenmektesin:)

Esma Ünlü dedi ki...

çok seviyorum bu eteği değişik bir havası var ellerine sağlık canım güzel bir anlatım olmuş
sevgiler..:)

dilek dedi ki...

merhabalar öncelikle çok teşekkürler emeklerinize sağlık.bu etekten yapmak istiyorum da beli 2 ye mi bölücez? birde arkası içinde aynı kalıbı mı kullanıcaz acaba?

ÖZ MODİSH dedi ki...

Bu kalıp dörtte bir kalıp, beli 4'e böleceksiniz. Etek boyu yazan kısım kumaş katına yerleştirilecek ve arkası içinde aynısını kullanacaksınız. İnşallah yardımcı olabilmişimdir. Kolay gelsin :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...